Weingut Tinhof

Land

Oostenrijk

REGIO

Burgenland, Eisenstadt, Leithaberg

Terroir & Klimaat

Bodem bestaat uit kalksteen. Klimaat heeft de meeste invloed vanaf de Pannonische vlakte (warm en droog) die getemperd wordt door de Neuseidler See (vochtigheid). Koele winters en warme, droge zomers. Tevens staat er vrijwel altijd een windje wat goed is voor de vegetatie.

Weingut Tinhof

Type wijnbouw

Bio-dynamisch

Informatie wijnhuis

De regio Burgenland (zuid-oost Oostenrijk) heeft totaal 15.000 hectare wijngaarden en is het op twee na grootst wijnbouwgebied in Oostenrijk en een van de oudste van Europa. Het familiebedrijf Weingut Tinhof heeft een geschiedenis van 11 generaties. Voordat Erwin Tinhof bij Weingut Tinhof aan de slag ging studeerde hij eerst aan de Universiteit van Landbouwwetenschappen in Wenen en aan de Universiteit van Montpellier. Daarna heeft hij jarenlang ervaring opgedaan in de meest prestigieuze wijngaarden van zuid Frankrijk.

Bijzonderheden

Mannen die van wijnen met veel precisie houden. Geen commerciële, schreeuwerige wijn maar elegant en mineraal. Diepgang. Sinds jaar en dag biologisch. Ze werken naar een unieke micro bio diversiteit om een levendige bodem en super gezonde planten te creëren. Kwaliteit wordt bepaald in de wijngaard is hun overtuiging. Alles wordt uiteraard handmatig gedaan.

WIJNEN