Weingut Krispel

Land

Oostenrijk

REGIO

Steiermark, Vulkanland

Terroir & Klimaat

Basalt (vulkanisch) bodem. Klimaat is door de vrij unieke ligging met zowel (vochtige) mediterrane invloeden als wel droge en hete invloeden vanaf de Pannonische vlakte. Tenslotte is er door de nabijheid van de alpen kans op late vorst.

Weingut Krispel

Type wijnbouw

Vanaf 2023 biologisch

Informatie wijnhuis

In het uiterste zuid-oosten van Oostenrijk vinden we het vulklanische gebied Steiermark. 'Het Toscane van Oostenrijk' wordt het wel genoemd. Prachtig glooiend landschap met rust, natuur en een heerlijk klimaat. De Sauvignon blanc speelt hier de hoofdrol waarbij de voornaamste kenmerken de verfijning, zuiverheid en minerliteit zijn. De bodem is zeer divers waardoor op bepaalde percelen ook aromatische druivenrassen als Grauburgunder en Muskateller het erg goed doen. De familie Krispel runt het familie bedrijf dat het bezoeken meer dan waard is. Naast, uiteraard de heerlijke wijnen, is het bijzonder goed toeven in een van de hotelkamers en in de 'Buschenschank' (proeflokaal/brasserie). Vader Toni zorgt voor heerlijke gerechten van een bijzonder varkensras dat ze houden, het Wollschwein, terwijl dochter Lisa de pattiserie voor haar rekening neemt en dit geweldig doet.

Bijzonderheden

Modern familie bedrijf. Intense wijnen over het algemeen. Het bedrijf beschikt tevens over een restaurant en een aantal hotelkamers. Naast wijn hebben ze een specialiteit in ‘Mangalitsa’, een soort harig oer varken met een zeer hoog vetpercentage. De beesten leven een mooi leven en worden daarna verwerkt in diverse gerechten en producten voor het restaurant en verkoop.

WIJNEN