Frankrijk
Cotes de Roussillon
Bodem bestaat uit veel stenen en schist. Klimaat is Mediterraans.
Duurzaam
Wat Vignerons du Terrassous uniek maakt, is dat de ziel van de wijnboer, van de wijnstok tot aan de fles, bewaard is gebleven. 800 hectare wijnbouw waar bij de druiven volgens een combinatie van oude methode en moderne technieken tot een zeer orginele wijnen worden gemaakt. in de heuvels van Aspres hoef je geen wijn of de taal van oenologen te kennen. De ambitie van het wijnhuis is om iedereen de wijnen te laten ontdekken, gemaakt door producenten met een passie voor een uitzonderlijk terroir. Door het bijzondere klimaat, 300 dagen zon en 100 dagen harde wind, hoeven de wijnboeren niet tot nauwelijks met bestrijdingsmiddelen in de wijngaard te werken.
"Vin doux Naturel" is de Franse benaming voor "versterkte zoete wijnen". De fermentatie (gisting) werdt gestopt door toevoeging van alcohol (Brandewijn of Eau-de-Vie) of een drank die gestookt werd uit een basiswijn van de streek. De wijnen worden vaak als aperitief of bij een dessert gedronken. De top wijnen hebben rijping op houten vaten gehad, perfecte prijs-kwaliteit verhouding.
Zeer complex met tonen van rijpe vijgen, honing, karamel, noten, mooi geintergreerd hout, weelde...
Hele aromatische wijn met exotisch fruit. Goede balans tussen fruit, zoetheid en frisheid. Leven...
Een wijn voor genieters… zeer intens, rijk, geconfijt fruit als limoen en sinaasappelschil, vi...