Pago de Larrea

Land

Spanje

REGIO

Rioja

Terroir & Klimaat

Een Single Vineyard langs de oever van de Ebro rivier. Hierin zijn twee types bodem te onderscheiden. Het gedeelte dat het dichtstbij de rivier ligt is meer fluviaal en zanderig. Hier komen de jonge en fruitige wijnen vandaan. Verder in de wijngaard is de bodem meer kalkhoudend. Hier komen de druiven vandaan voor de krachtigere wijnen vandaan met meer rijping. Klimaat heeft zowel Mediterrane als Atlantische invloeden. Een redelijk gemiddelde neerslag met een mild tot warme zomer. Eigenlijk het ideale klimaat voor het produceren van verschillende types wijn.

Type wijnbouw

Conventioneel

Informatie wijnhuis

La Rioja, het meest prestigieuze wijngebied van Spanje, ligt aan de oevers van de Ebro in Noord Spanje. Wijn is een traditie in de familie Larrea, die aan het eind van de jaren ’60 begonnen met hun eigen wijn te produceren in El Curita, een kleine grot die nog steeds bestaat. In 2003 lanceerden zij tevens het wijnbedrijf Pago de Larrea. Er bestaan zowel rode, witte als rosé-Rioja’s die alle drie onder een Denominación de Origen-regulering vallen. Het landgoed van de familie Larrea heet La Romañíguez en 90% hiervan is bestemd voor de Tempranillo druif; de rest is hoofdzakelijk Grenache, een beetje Cabernet Sauvignon en voor de witte wijn Malvasia en Viura.

Bijzonderheden

Het wijnhuis is gebouwd in 2003 door de ouders van 8 zonen en dochters. Al het werk wordt door de familie gedaan, een echte family business dus. De naam Caecus is Latijns voor ‘Elciego’, de naam van het dorp. De meeste wijnstokken zijn ouder dan 40 jaar en ze gebruiken lage rendementen om zeker te zijn van hoge kwaliteit en een goede expressie van het unieke terroir van Rioja Alavesa. De oogst wordt met de hand gedaan en alleen op perfecte rijpheid.

WIJNEN