Italië
Veneto, Soave, Valpolicella
Bodem bestaat uit delen met vooral klei rijke grond (Montetondo/Valpolicella) en een aantal wijngaarden (zoals de Foscarino) met vulkanische bodem. Hoogte van de wijngaarden varieren in Soave van 120 en 330 meter en in Valpolicella van 450 tot 480 meter. Klimaat heeft warme en vochtige zomers en koude winters.
Duurzaam & Vegan
De wijngaarden van Monte Tondo zijn te vinden in de glooiende heuvels van Soave en Valpolicella, slechts een paar kilometer van Verona. De familie Magnabosco bezit 25 ha. op de beste percelen die het Soave – en Valpolicella gebied kan bieden. De witte druiven, voornamelijk Garganega, groeien op een vulkanische grond en geven de Soave’s van Monte Tondo de typische intense geur, droge smaak en frisse afdronk. De jonge Valpolicella is licht en fruitig van smaak, met een relatief hoge zuurgraad en heerlijk om bijvoorbeeld in de zomer licht gekoeld te drinken. Voor de Valpolicella Ripasso gebruikt men de typische Ripasso techniek uit Veneto: men produceert eerst een Amarone wijn van ingedroogde druiven. Het overblijfsel hiervan, zoals druivenpulp , wat suikers en kleurstof, wordt vervolgens toegevoegd aan de jonge Valpolicella. Hierdoor ontstaat een wijn met meer complexiteit en body. Tot slot ligt de Valpolicella Ripasso een aantal maanden in vaten van Frans eikenhout.
Beschikken over een B&B. De naam komt van de heuvel waarop het wijnhuis gesitueerd is.
Bloemenboeket doorspekt met geuren van exotisch fruit, amandelen, hazelnoten en minerale aromaâ€...
De neus is zeer intens en persistent met fruitige tonen van kers, pruim, hazelnoot en amandel. D...
In de neus een boeket bloemen, gedroogde druiven en rozijnen. Vol, zoet en harmonieus in de mond...