Search
Generic filters
Marrenon

Land

Frankrijk

REGIO

Luberon, Ventoux, Provence

Terroir & Klimaat

Bodem is heel divers; kalksteen, zand, klei, stenen (Galets) en kiezel. Klimaat is Mediterraan, droog en zonnig.

Type wijnbouw

83% van de wijngaarden is sustainable gecertificeerd. Daarnaast een aantal wijngaarden biologisch.

Informatie wijnhuis

Het wijnhuis MARRENON is al meer dan 40 jaar dé toonaangevende coöperatie van 1200 wijnboeren die samen wijngaarden bewerken van 7600 hectare in de Luberon en Ventoux regio’s in het hart van de Provence, Zuid-Frankrijk. De wijngaarden zijn verspreid over de zuidelijke hellingen van de Monts du Vaucluse. De wijnstokken worden begrensd door andere traditionele gewassen, zoals kersen- en olijfbomen en lavendelvelden en in dit kleurrijke mozaïek liggen prachtige Provençaalse dorpjes. Het gebied is tevens beroemd om haar truffels! De Luberon kent diverse bodemsoorten. De kiezelsteengronden (gemaakt van kalksteen en klei) geven rijke, volle wijnen met rijpe, fruitige tinten. De gronden van zand en klei (door de lange aanwezigheid van de zee in de Provence) geven meer soepele, lichtere wijnen met tonen van vers fruit. De rode wijnen uit de Luberon worden gekenmerkt door de smaak van zwarte bessen. De witte en roséwijnen zijn fris en mineralig.

Bijzonderheden

Petula is een van de bekendste wijnen van Marrenon en is een eerbetoon aan een rijke Braziliaanse dame (Pétula Garcia) die in 1966 een landgoed erfde in de regio met de naam Marrenon. Hier is later natuurlijk ook de naam van het huidige bedrijf uit voort gevloeid.

WIJNEN

Marrenon, “Les Grains” Gris de Grenache

Zeer lichte kleur. In de geur en smaak tonen van rode besjes en framboos. Verkwikkend, clean, pl...

Meer informatie >>

Marrenon, Côte du Rhône Village, Plan de Dieu “Les Belles Échappées”

Verfijnde kruidige geuren. In de mond zwarte kersen, rijpe pruimen, peper, tijm en rozemarijn me...

Meer informatie >>

Marrenon, “Grand Marrenon” Blanc Magnum

Bloemige en fruitige aroma’s van witte bloemen (meidoorn, acacia) en perzik. In de mond tonen ...

Meer informatie >>