Italië
Veneto
Rijke bodem met veel klei. Mild klimaat. Invloeden van de Adriatische zee terwijl ligging tegen de bergen zorgt voor bescherming tegen de wind uit het noorden.
Conventioneel
In de heuvels van Treviso worden sinds de Middeleeuwen uitstekende witte wijnen geproduceerd. Niet raar dat de rechtbank dit gebied in 2009 uitkoos voor de classificatie Prosecco DOCG en DOC: de Prosecco drank mag alleen uit de provincie Veneto (of Friuli bij DOC) komen en moet 100% van de Prosecco druif (oorspronkelijk Glera genaamd) gemaakt zijn. Le Contesse bestaat sinds begin jaren ‘70 en bevindt zich aan de voet van de heuvels van de twee D.O.C.G gebieden Conegliano en Valdobbiadene. De naam Le Contesse komt van een van de eerste eigenaressen van het landgoed: Gravin Tiepolo van Venetië. Davide en zijn vrouw Francesca maken met dit kleine familiebedrijf diverse Prosecco’s van zeer hoge kwaliteit. De Spumantes hebben een mooie, stevige mousse en zijn prettig droog. De Frizzantes zijn vriendelijk en hebben een speciaal afsluitsysteem in de schroefdop waardoor de bubbels, na opening, langer bewaard blijven in de fles.
n.v.t.