La Trava

Land

Italië

REGIO

Piëmonte, Alba

Terroir & Klimaat

De bodem bestaat uit klei, zand en kalksteen. Klimaat heeft milde winters en warme zomers (25-30 graden) met voldoende neerslag.

La Trava

Type wijnbouw

Vanaf 2023 Duurzaam & Vegan

Informatie wijnhuis

Het familie bedrijf is opgericht in 1999 en heeft als motto: 'eenvoud'. Gewoon goede en eerlijke wijnen maken zonder poespas en met respect voor de natuur. In de Piemontese gemeente is de bekendste wijn specialiteit uiteraard de Moscato d'Asti. Ze maken dan ook een heerlijke en prijswinnende versie hiervan. Daarnaast verbouwen ze diverse locale druiven uit verschillende appellaties zoals de Barbera (Asti), de Dolcetto (Alba), Arneis (Langhe) en natuurlijk de koning onder de blauwe druiven de Nebbiolo voor de toppers Barbaresco en Barolo. De karaktervolle en authentieke wijnen hebben een geweldige prijs-kwaliteit verhouding.

Bijzonderheden

Wijnstokken zijn tussen de 10 en 30 jaar oud en alles wordt met de hand gedaan. (dit moet wel omdat de wijngaarden op zeer steile hellingen liggen). De naam La Trava staat geschreven op antieke landkaarten van de regio waar nu de wijngaarden liggen.

WIJNEN