Search
Generic filters
Jodan Wine Estate

Land

Zuid Afrika

REGIO

Stellenbosch

Terroir & Klimaat

Mild mediterraans klimaat met koele briesjes en kustmist van de Atlantische Oceaan. De bodems zijn geëvolueerd van 600 miljoen jaar oud Kaaps graniet en variëren van diepe, goed doorlatende kleileem tot grindachtige en zandige duplexbodems op klei.

Jordan Wine Estate

Type wijnbouw

Conventioneel

Informatie wijnhuis

Kathy en Gary Jordan namen, na beiden twee jaar in het buitenland gewerkt te hebben, het door de ouders van Gary in 1982 aangekochte domein in 1992 over. Gelukkig was Gary in de jaren 80 al betrokken bij de aanplant. Gary is geoloog en gebruikte zijn kennis om het terroir te analyseren en zorgde er zo voor dat ieder druivenras op de juiste plek werd aangeplant. Tegenwoordig profiteert Jordan enorm van deze keuzes. Hun wijngaarden zijn nu voldoende volwassen om voor een fantastische complexiteit te zorgen, terwijl andere producenten nog maar net zijn begonnen met de juiste stokken aan te planten op de juiste ondergrond. Jordan is het enige estate in Stellenbosch dat wijngaarden bezit die in elke windrichting staan aangeplant. Het is een echt familiebedrijf waar al jaren wijnen van hoge kwaliteit worden gemaakt. Ze combineren de rijpe, geconcentreerde en fruitige toegankelijkheid van de Nieuwe Wereld en de complexe structuur van klassieke wijnen.

Bijzonderheden

Gary en Kathy Jordan maken sinds 1993 wijnen van wereldklasse op een boerderij met een geschiedenis die meer dan 300 jaar teruggaat. Hij is een geoloog, zij een econoom. Gary's ouders, Ted en Sheelagh, kochten het nu 164 hectare grote landgoed in Stellenbosch in 1982 en begonnen aan een uitgebreid herbeplantingsprogramma, gespecialiseerd in klassieke variëteiten die geschikt zijn voor de verschillende bodems en hellingen.

WIJNEN