J.P Seguin

Land

Frankrijk

REGIO

Loire

Terroir & Klimaat

Bodem bestaat uit Silex, Kalk, kiezel. Klimaat heeft diverse microklimaten maar over het algemeen een koel klimaat. Aan de westkant meer invloed van de oceaan, in het westelijke gedeelte meer een landklimaat.

Type wijnbouw

Duurzaam

Informatie wijnhuis

In 2004 is dit bedrijf begonnen toen de eigenaar een goed gerunde lokale wijnmakerij in de regio Touraine zag. De toenmalige eigenaar had op dat moment een lange traditie van het produceren van de Sauvignon Blanc-wijnen, maar hij miste een opvolger. Dit werd gezien als een gouden kans om de kleine wijnmakerij om te vormen tot een bredere producent van hoogwaardige Sauvignon Blanc-wijnen uit de Loire-regio; Sancerre, Pouilly-Fumé en Touraine. Sinds de start is Seguin elk jaar opnieuw gegroeid naar wat het vandaag is geworden. Gerund door een team van doorgewinterde internationale professionals zonder de waardevolle aspecten van een familiewijnbusiness te verliezen. Al meer dan een decennium concentreert het team zich op het opbouwen van de reputatie van Seguin als producent van onderscheidende Sauvignon Blanc-wijnen.

Bijzonderheden

De Loire is de langste rivier van Frankrijk. Het wijngebied de Loire is ook een van de langste met 400 KM. Hierdoor een grote verscheidenheid aan wijnen. De eigenaar van het bedrijf is een Nederlander: Joost de Villebois. Staat echt bekend als een Sauvignon Blanc specialist!

WIJNEN