Finca la Galana

Land

Spanje

REGIO

La Mancha

Terroir & Klimaat

Bodem bestaat uit zand en kalksteen. Klimaat is continentaal, droog en heet. Forse verschillen tussen dag en nacht door de hoogte (900 meter).

Finca la Galana

Type wijnbouw

Vegan & Duurzaam

Informatie wijnhuis

Het landgoed van Finca Los Aljibes beslaat totaal 900 ha: 200 ha. voor uiteenlopende flora en fauna, 178 ha. wijngaarden, 50 ha. olijfbomen en in overig gebied wordt graan verbouwd. Tevens bezit Los Aljibes een paardenfokkerij voor Spaanse volbloeden. De bodem wordt gekenmerkt door kalksteen en het klimaat is droog en streng. Men gebruikt op de Bodega veel traditionele Spaanse druivenrassen, zoals Tempranillo, Garnacha Tintorera en Verdejo. Maar ook internationale druivenrassen doen het goed in dit klimaat: Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Sauvignon Blanc en Chardonnay. De combinatie van de unieke hoge ligging, de extreme weersomstandigheden en de langere rijpingsprocessen van de verschillende druivenrassen geven een hogere complexiteit aan de rode wijnen en zorgen voor veel frisheid en elegantie in de witte wijnen.

Bijzonderheden

Het prachtige estate, de Finca, Aljibes is een realtief jong en dynamisch bedrijf dat gestart is in 2003. Het geheel is op traditionele wijze gebouwd met gebruik van historische materialen. Een prachtig wijnhuis. De kelder is voorzien van alle hedendaagse technieken en is er de afgelopen 2 jaar fors geïnvesteerd in een nieuwe bottellijn. De naam Aljibes stamt van oude putten die vroeger gebouwd werden in deze warme en droge regio. De ‘Aljibe’ was een put met een bol dak van stenen. Het dak moest verdamping voorkomen, maar was ook tegen dorstige dieren. Het water uit deze putten werd gebruikt voor het huishouden en voor het verbouwen van diverse gewassen. Uiteraard is dat tegenwoordig niet meer nodig maar zijn er nog enkele restanten van deze putten te vinden die ook het symbool zijn geworden van het wijnhuis.

WIJNEN