Finca Emendis

Land

Spanje

REGIO

Penedes

Terroir & Klimaat

Bodem bestaat uit zand en klein. Sommige percelen hebben relatief veel kalksteen. Gematigd Mediterraans klimaat.

Type wijnbouw

Conventioneel

Informatie wijnhuis

Het huis (een oud herenhuis net iets buiten Barcelona) is vernoemd naar de eerste vrouwlijke bewoonster in 1186. Huidige eigenaren Jordi en Anna bewerken in totaal 48 hectaren wijngaard. De droge bodems bevatten veel kalk en magnesium, dit geeft de Cava's structuur en hun frisse karakter. De oogst is volledig handmatig en in het wijnhuis vindt er nog een tweede controle plaats zodat alleen de beste en gezonde druiven gebruikt worden. De rijping (de tweede vergisting op de fles) vindt plaats in een imposante kelder van 10 meter diep met een perfecte constante temperatuur van rond de 14 graden. De cava ligt hier minimaal 14 maanden om zo zijn fijne mousse en complexiteit te ontwikkelen.

Bijzonderheden

De Cava Robert de Nola is vernoemd naar een beroemde Catalaanse chefkok.

WIJNEN