Feudo Disisa

Land

Italië

REGIO

Sicilië, Monreale

Terroir & Klimaat

Diepe en bijzonder vruchtbare bodems met veel klei. Milde winters en de regenval vooral in het vroege voorjaar. Uiteraard veel invloeden vanaf de zee en de bekende ‘Scirocco’ wind. De zomer is er warm en droog en kan de temperatuur oplopen tot zo’n 38 graden.

Feudo Disisa

Type wijnbouw

Duurzaam

Informatie wijnhuis

Het wijnhuis is gelegen in Monreale, in de provincie Palermo en beslaat ongeveer 400 hectare. Feudo Disisa was de eerste wijnmakerij in Sicilië met internationale druivensoorten. De naam Disisa komt van het Arabische woord Aziz, wat Prachtig betekent. Feudo Disisa is een historisch landgoed dat eigendom is van een familie Di Lorenzo en duurzame wijnbouw staat hoog in het vaandel bij de familie. Zij produceren alleen premium wijnen en extra vierge olijfolie, exclusief gemaakt van met de hand geoogst landgoed geteeld fruit. Onze distributie gebeurt uitsluitend via gespecialiseerde handelaars en in de horeca. Zij produceren wijnen die de unieke persoonlijkheid van de wijnstreek Monreale uitdrukken, wijnen met een diep aroma en diepte gecombineerd met grote elegantie en frisheid.

Bijzonderheden

Een van de voornaamste wijnen van Feudo Disisa is de Chara. De naam Chara verwijst naar een zeer heldere ster. De wijn is gemaakt van de inheemse druivenrassen Inzolia en Catarratto. Een ware smaakexplosie!

WIJNEN