Fattoria Lavacchio

Italië

Italië

REGIO

Toscane

Terroir & Klimaat

Milde winters en hete droge zomers. Door de hoge ligging is er vrij veel wind waardoor de ligging perfect is voor biologische wijnbouw. Tevens zorgt de hoge ligging voor wat verkoeling. De bodem bestaat voornamelijk uit mergel, kalksteen en zijn er veel fossielen te vinden.

Fattoria Lavacchio

Type wijnbouw

Biologisch

Informatie wijnhuis

Agriturismo Fattoria Lavacchio is een paradijs! Idyllisch gelegen in de Chianti Rufina in Toscane, rijk aan olijfbomen en wijngaarden. Het ligt boven op de berg van Montefiesole en slechts 18 km van Florence. Altijd een wind die de kans op schimmel in de wijngaard voorkomt. Men werkt op het hele domein op biologische wijze. Op het terrein staat een cederboom van meer dan 250 jaar oud; het symbool van Fattoria Lavacchio. Naast de wijnbouw heeft Fattoria Lavacchio ook een prachtig Agriturismo; landelijk ingerichte hotelkamers en appartementen, een heerlijk zwembad met prachtig uitzicht over de vallei, eigen restaurant en enoteca. Gastronomie en gastvrijheid ten top! Ongeveer 80% van de wijngaarden is samengesteld uit Sangiovese druivenstokken voor de volle en rijke wijnen van Fattoria Lavacchio. Sinds een aantal jaar maakt men van de Sangiovese ook een unieke wijn zonder gist- of sulfiettoevoeging Puro genaamd. Voor de witte wijn Pachàr (een favoriet van velen!) wordt Chardonnay, Viognier en Sauvignon Blanc gebruikt. De Chardonnay is gedeeltelijk op hout gerijpt.

Bijzonderheden

Fattoria Lavacchio is werkelijk een paradijs. Toscane uit het boekje. Een heerlijke B&B, restaurant, een zwembad en veel rust en ruimte zijn de ingrediënten voor een heerlijke escape.

WIJNEN