Domaine Sibille

Land

Frankrijk

REGIO

Languedoc, Minervois

Terroir & Klimaat

Voor de witte wijnen een kalkrijke klei bodem en voor de rode wijnen zandsteen bodem. Een Mediterraan klimaat met warme zomers.

Domaine Sibille

Type wijnbouw

Biologisch

Informatie wijnhuis

In 2015 creëerden Barbara en Pierre het Domaine Sibille in Laure-Minervois in de Aude, in de regio Occitanie. Ze verlieten hun geboorteregio Elzas, zegden hun baan op, verkochten hun huis om aan het wijnavontuur te beginnen! Barbara en Pierre Sibille hebben iets meer dan 15 ha wijnstokken overgenomen en bewerkt: 5,2 ha in Minervois en 10 hectare in de IGP Languedoc. 60% van de zijn blauwe druiven en 40% wit. De ondergrond bestaat uit voornamelijk zandsteen, die de wijnen frisheid en structuur geeft. Alleen de Viognier en Chardonnay bevinden zich op kleikalksteen bodems. Domaine Sibille heeft diverse variëteiten aangeplant. De Grenache, Carignan, Mourvèdre, Merlot, Syrah en Marselan voor de rode en rosé wijnen. De Viognier, Roussanne en Chardonnay zijn de witte druiven. Een jong maar zeer veelbelovend wijnhuis!

Bijzonderheden

Barbara en Pierre zijn pas in 2015 begonnen en zijn vanuit de Elzas verhuisd om in de prachtige Minervois hun dromen na te jagen.

WIJNEN