Castel Firmian

Land

Italië

REGIO

Trentino

Terroir & Klimaat

Mild en gematigd klimaat, beïnvloed door diepe valleien, bergketens met toppen van meer dan 3500 meter. Bodem bestaat uit kalk en klei.

Type wijnbouw

Duurzaam

Informatie wijnhuis

Mezzacorona, opgericht in 1904, was één van de eerste coöperaties in Italië en is nog steeds het beste voorbeeld hoe de belangen van de boeren en het produceren van kwaliteitswijnen elkaar versterken. Inmiddels controleert dit bedrijf de productie van 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.

Bijzonderheden

Generaties van familieleden hebben ervoor gekozen om met respect voor het milieu te werken met duurzame verwerkingstechnieken, hun wijngaarden te cultiveren met geïntegreerde productiesystemen en steeds meer natuurlijke producten te garanderen.

WIJNEN