Search
Generic filters
Bodegas Vegalfaro

Land

Spanje

REGIO

Valencia

Terroir & Klimaat

Kleibodem voor de Caprasia en Rebel.lia wijnen. In Pago de los Balagueses meer kalkrijke bodem. Klimaat heeft korte en koude winters, regen voornamelijk in het voorjaar, warme en droge zomers.

Bodegas Vegalfaro

Type wijnbouw

Vegan & Biologisch

Informatie wijnhuis

Dit domein ligt op de grens van D.O. Valencia en D.O. Utiel-Requena en ligt als familiale bodega omsingelt door de grote coöperatieven. Tot begin jaren 90 werkten ze met die bedrijven samen. Maar omdat de kwaliteit van hun wijngaarden die van andere cosechors ver overtrof beslisten Rodolfo Valiente en zijn vader om hun eigen kwaliteitsvolle wijnen te maken en de twijfelachtige reputatie van de coöperatieven van Utiel-Requena achter zich te laten. In 1999, aan de vooravond van de nieuwe eeuw, brengen ze hun eerste wijnen uit van watop termijn één van de meest gewaardeerde domeinen van de streek zal worden. Men beschikt over 50 hectaren wijnvelden verdeeld over vier percelen; Pasamonte (het kleinste, maar een echt juweeltje), Pago de los Balagueses, Finca Alfaro en Finca Capote. Ecologie draagt men hoog in het vaandel bij Vegalfaro en daarom worden er geen herbiciden gebruikt en enkel organische en vegetale meststoffen.

Bijzonderheden

Veelal oude stokken met relatief lage productie. Mooie mix van traditie en moderne techniek. Alles om een pure wijn te maken met perfecte balans.

WIJNEN

Bodegas Vegalfaro, “Rebel.lia” Bobal Crianza

De speciale sellectie van de Bobal druiven zorgen voor extra expressie in de wijn. In de neus vo...

Meer informatie >>

Bodegas Vegalfaro, Cava “Caprasia” Brut

Bleke kleur met licht groene tinten. Fijne bubbels. In de neus de geuren van jasmijn, witte bloe...

Meer informatie >>

Bodegas Vegalfaro, “Rebel.lia” Tinto

Donkere kersenkleur met een goede intensiteit in de neus, met de nadruk op rood fruit en subtiel...

Meer informatie >>