Bedin

Land

Italië

REGIO

Veneto, Asolo Prosecco DOCG

Terroir & Klimaat

Rijke bodem met veel klei. Mild klimaat. Invloeden van de Adriatische zee terwijl ligging tegen de bergen zorgt voor bescherming tegen de wind uit het noorden.

Bedin

Type wijnbouw

Duurzaam (SQNPI gecertificeerd: National Integrated Production Quality System)

Informatie wijnhuis

De geschiedenis van de Società Agricola Colli Asolani dateert uit het begin van 1900, toen overgrootvader Giovanni Bedin begon te werken als kleermaker en zijn eigen wijnstokken plantte voor Prosecco en stille wijnen. Grootvader Giacomo Bedin erfde zijn passie voor de wijnbouw en volgde in zijn voetstappen in 1948 in Cornuda. In de vruchtbare heuvels die uitkijken op Madonna della Rocca, plantte hij de eerste wijngaarden en gaf dit door aan zijn zoon Giovanni. Giovanni Bedin combineerde de steeds groeiende wijnbouwactiviteit (3 ha.) met veeteelt in de late jaren ’60 tot de tweede helft van de jaren ’80 en introduceerde zijn zonen Enrico, Luigi, Denis en Damiano in de kunst van wijnbouw. De Bedin-broers, die trouw blijven aan de kernwaarden die zij van hun voorouders hebben geërfd, hebben van Società Agricola Colli Asolani, met 40 ha. wijngaarden, een moderne wijnmakerij gemaakt. De Prosecco’s van Bedin zijn delicaat en hebben een fijne mousse.

Bijzonderheden

De serie ‘Corte Giovanni’, welke wij in ons assortiment hebben, is een eerbetoon aan de oprichter van het wijnhuis: Giovanni Bedin. Inmiddels is het de derde generatie Bedin die de scepter zwaait bij dit familiebedrijf. Het wijnhuis ligt prachtig vlakbij het charmante dorpje Asolo aan de voet van de lokaal bekende berg de ‘Colli Asolani’, werkelijk een topplek voor het produceren van de beste Prosecco’s.

WIJNEN