Alain Bernard

Land

Frankrijk

REGIO

Champagne

Terroir & Klimaat

Alles is minimaal premier cru. Bodem met veel kalk en krijt. Klimaat is continentaal met invloeden van de Atlantische oceaan. Noordelijk gelegen dus relatief koel.

Alain Bernard

Type wijnbouw

Duurzaam

Informatie wijnhuis

Arthur Bernard begon met het maken van mooie Grand Cru en Premier Cru Champagnes in 1912 in Dizy, het hart van de Champagnestreek, later overgenomen door zijn zoon Alain. Zijn kleinzoon Benoît en zijn vrouw Isabelle zetten het familiebedrijf vandaag de dag voort. Grand cru is een in de wijnbouw gebruikte term die letterlijk grootse oogst betekent. De term ‘groots’ slaat daarbij op de kwaliteit van de bodem. De term is in de Franse wetgeving vastgelegd en wettelijk beschermd. De hoogste classificatie is Grand cru: de ligging van de wijngard; de PH waarde, de mineraliteit en zuren in de terroir zijn bij een Grand Cru optimaal voor de wijn. Premier cru is de daarop volgende classificatie. Champagne Bernard produceert mooie, elegante champagnes, gemaakt van 100% Pinot Noir, Chardonnay of een blend hiervan.

Bijzonderheden

Familie bedrijf, 3e generatie. Het is een ‘Vigneron Independant’ hetgeen inhoudt dat ze de gehele productie in eigen beheer hebben. (en dus geen druiven o.i.d inkopen zoals gebruikelijk is bij vooral de grote merken). Ze oogsten zo laat mogelijk (ze zijn meestal de laatste in het dorp!) omdat ze de druiven zo rijp mogelijk willen binnenhalen om zodoende de most niet te hoeven chaptaliseren. Alles is zo duurzaam mogelijk en alles wordt handmatig gedaan. Voor het zware werk gebruiken ze geen tractoren maar hun 2 paarden Viktor en Violette.

WIJNEN