Agri-Roncão

Land

Portugal

REGIO

Douro

Terroir & Klimaat

Bodem van zand, magnesium & calcium. Klimaat is in Vinho Verde mild en in de Douro meer warmte door de invloeden van de rivier.

Type wijnbouw

Conventioneel

Informatie wijnhuis

Met 250.000 ha, waarvan 50.000 ha met wijngaard, is de Douro-vallei de oudste regio van de wereld en de geboorteplaats van de oudste en meest prestigieuze Port die in Portugal wordt geproduceerd. Agri-Roncão bestaat uit Quinta de Linhares, gelegen in de gebied Vinhos Verde, en Quinta da Levandeira do Roncão, in het hart van de Douro-regio. Met 40 hectare wijngaard en een benijdenswaardige voorraad van oude Portwijnen, is het eigendom in 2001 door Domingos Ribeiro aangeschaft met de missie om uitzonderlijke wijnen te produceren. Na een grondige herstructurering van de wijngaard en wijnmakerij, die in 2005 is afgerond, begint in 2006 de verkoop van de eerste Port-wijnen onder het merk DR. De heersende druivenrassen zijn Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca en Tinta Barroca.

Bijzonderheden

Ze hebben twee wijnhuizen in twee regio's. Één zit in de regio Vinho Verde en is 17 ha groot en de andere zit in de regio Douro en is 45 ha groot.

WIJNEN

Agri Roncao, Port DR Tawny 10 Years

Iets rokerig, gedroogd fruit en een vleugje hout. Full-body, stevige inzet, zwart fruit, speceri...

Meer informatie >>

Agri Roncao Port DR 10 years Tawny uit Portugal geleverd door Berghorst Wijnimport